Onze platformen

Wij streven voor een online omgeving waar onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheid samenkomen.

Logstiek Netwerk Drechtsteden

Op 21 februari was de aftrap van het Logistiek Netwerk Drechtsteden. Deze werd georganiseerd door Hoger Onderwijs Drechtsteden en Da Vinci College.

De bijeenkomst bracht onderwijs, overheid en logistieke bedrijven samen. Ook studenten van de Associate degree Logistiek waren aanwezig en konden in gesprek gaan met het werkveld over. Zij worden opgeleid om in de toekomst aan de slag te gaan bij bedrijven uit de Drechtsteden. Daarnaast werken zij tijdens hun opleiding al samen met bedrijven aan praktische opdrachten.

Het Logistiek Netwerk Drechtsteden is ontstaan omdat er in de Drechtsteden veel losse initiatieven zijn op het gebied van logistiek. Dit netwerk is bedoeld om deze initiatieven bij elkaar te brengen. Tijdens de bijeenkomst zijn er initiatieven uitgewisseld, is er gesproken over de hoe samenwerking gezocht en gevonden kan worden.

Een mooi voorbeeld is de Drechthub. De Drechthub werd als best practice uitgelicht omdat het een goed voorbeeld is van hoe innovatie rondom een maatschappelijke opgave als samenwerking tussen overheid, onderwijs en werkveld tot stand komt. En daarnaast als voorbeeld voor hoe innovatie ook tastbaar/zichtbaar wordt gemaakt.

De bijeenkomst werd gehost door De Bommel Meubelen.

Door blijven lezen