Onze platformen

Wij streven voor een online omgeving waar onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheid samenkomen.

Voor een impuls aan hoger onderwijs in de Drechtsteden

Het unieke samenwerkingsverband Hoger Onderwijs Drechtsteden wil met Dordrecht Academy en Career Boost een flinke impuls geven aan het hoger onderwijs in de regio Drechtsteden. Hiermee bestrijden we de tekorten aan hoger opgeleiden in grote sectoren van de regionale arbeidsmarkt. En vergroten we het innoverend vermogen van bedrijven.

De ambitie om te groeien

De regio Drechtsteden staat bekend om haar historische stadshart, de rivieren die haar verbinden, de nabijheid van Nationaal Park De Biesbosch, maar ook haar ijzersterke maritieme sector, directe verbinding met de Rotterdamse regio en strategische positie op de as Rotterdam-Antwerpen.

De Drechtsteden hebben de ambitie om uit te groeien tot een regio met meer dan 300.000 inwoners. Wonen, werken, recreëren en studeren moeten nóg aantrekkelijker worden, voor zowel nieuwe als bestaande inwoners. Bedrijven en instellingen in de non-profit sector spelen daar een belangrijke rol in, want zonder economische groei geen maatschappelijke groei.

Een innovatieve oplossing

Om duurzaam te (blijven) groeien en hun (inter)nationale positie te behouden, moeten organisaties continu vernieuwen. En ook nog eens op een klimaatbestendige, waterrobuuste, duurzame, gezonde en veilige manier. Daarvoor zijn innovatieve oplossingen nodig en hbo-geschoolde vakmensen, die de kennis en vaardigheden bezitten om verandering en innovatie op gang te brengen. Er is echter een tekort aan hoger opgeleid personeel in de regio, vooral in de zorg, de techniek en het onderwijs. Bedrijven hebben daardoor steeds meer moeite de werknemers te vinden die zij nodig hebben.

Met Hoger Onderwijs Drechtsteden slaan onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid (triple helix) de handen inéén. Samen investeren ze in hoger onderwijs, dat naadloos aansluit op de regionale arbeidsmarkt en de beroepen van de toekomst.

Meer dan alleen onderwijs

Een plek waar innovatie en samenwerking start
Zeven partners één doel
Zeven partners één doel