Onze platformen

Wij streven voor een online omgeving waar onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheid samenkomen.

Een Energiek Dordt partnership om door samenwerking tussen het betaald voetbal, onderwijs, bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties nieuwe energie te creëren in Dordrecht en Drechtsteden.

Een Energiek Dordt partnership om door samenwerking tussen het betaald voetbal, onderwijs, bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties nieuwe energie te creëren in Dordrecht en Drechtsteden.

Leon Vlemmings, innovatiemanager FC Dordrecht: “Met Energiek Dordt zet FC Dordrecht sterk in op samenwerking met partners, innovatie en duurzaamheid. Om samen een bijdrage te leveren aan sportieve, maatschappelijke en economische vraagstukken in Dordrecht en Drechtsteden. Inmiddels werken we al met veel partners samen waaronder nu ook met Hoger Onderwijs Drechtsteden. De Dordrecht Academy, als onderdeel van Hoger Onderwijs Drechtsteden, is daar een mooi voorbeeld van. Samen creëren we nieuwe ideeën en initiatieven.”

Klimaatneutraal voetballen

Studenten van Dordrecht Academy gaan de uitdaging aan om samen de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal te realiseren.

Een aantal studenten van de tweejarige hbo opleiding Engineering is gestart met een vraagstuk om de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het betaald voetbal te realiseren op 19 mei 2023.

Een gezamenlijke challenge in Dordrecht en Drechtsteden, waarbij betaald voetbal, bedrijfsleven, onderwijs, overheid en maatschappelijke organisaties met elkaar samenwerken om duurzaamheidsdoelen te versnellen voor de club, stad en de regio. Zij gaan met een multidisciplinair team op zoek naar het antwoord op de vraag hoe de warmtebronnen voor de tribunes in het Matchoholic stadion kunnen worden verduurzaamd.

Hoger Onderwijs Drechtsteden en FC Dordrecht delen de visie op samenwerken in de regio.

- Erwin van Braam

Innovatie nodig voor de regio

Erwin van Braam, Directeur Hoger Onderwijs Drechtsteden: “Hoger Onderwijs Drechtsteden en FC Dordrecht delen de visie op samenwerken. Nieuwe energie en innovatie ontstaan door samen te werken rond belangrijke maatschappelijke en economische thema’s in de regio. Beide staan dicht bij jonge mensen die straks sleutelrollen vervullen in onze samenleving. En beide willen zich verbinden met, en van betekenis zijn voor de opgaven van bedrijven en publieke instellingen in de regio.”

“Hoger Onderwijs Drechtsteden bestaat uit Dordrecht Academy en Career Boost. Dordrecht Academy verzorgt tweejarige hbo opleidingen (Associate Degrees), die samen met het werkveld zijn ontwikkeld. Career Boost biedt uitdagende innovatieopdrachten voor bachelorstudenten vanuit verschillende hogescholen. Deze eerste challenge is een mooie eerste stap naar duurzame samenwerking.”

Door blijven lezen