Onze platformen

Wij streven voor een online omgeving waar onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheid samenkomen.

dordtste introductiedag

Op vrijdag 26 augustus vond alweer de vierde editie van de Dordtse Introductiedag (DID) plaats. Ondanks de stakingen in het openbaar vervoer werd met ongeveer 150 studenten het nieuwe studiejaar feestelijk geopend in het Energiehuis.

Succesvolle 4de editie Dordtse Introductiedag

Op vrijdag 26 augustus vond alweer de vierde editie van de Dordtse Introductiedag (DID) plaats. Ondanks de stakingen in het openbaar vervoer werd met ongeveer 150 studenten het nieuwe studiejaar feestelijk geopend in het Energiehuis. Studenten van Hogeschool Inholland, HBO Drechtsteden en Dordrecht Academy werden voor even ondergedompeld in het Dordtse studentenleven.

De ochtend was samengesteld en gepresenteerd door studenten van HBO Drechtsteden en Inholland. Tussen de hotspots en Dordtse weetjes door, speelde de zangeres Nicci Nova met haar band prachtige liedjes.

De directie van HBO Drechtsteden, Dordrecht Academy en Inholland, gaven ter inspiratie wat tips voor het studentenleven. Satish Rambadjan (manager Onderwijs en Onderzoek Pabo Inholland)

Zoek met elkaar de balans. En ook al is het spannend, zodra de lessen beginnen, komt het wel goed

- Satish Rambadjan

 

 

Dordtse Introductiedag 2

 

“En ook als het niet gelijk goed komt, er zijn veel mensen die je kunnen helpen. Durf vragen te stellen, dat kan je ver brengen”

- Erwin van Braam, Directeur Hoger Onderwijs Drechtsteden

Jessica van den Bosch (directeur HBO Drechtsteden) riep vooral op tot genieten van de studententijd. “Je gaat een bijzondere fase van je leven in. Je maakt vriendschappen voor het leven!”

Inkijkje in de studententijd

De officiële opening van het schooljaar werd gedaan door wethouder Chris van Benschop. Ook zij gaf een inkijkje in haar studententijd; “Ik merkte dat ik snel mijn weg vond, omdat je op je studie dezelfde interesse deelt. Ik hoop dat jullie dat ook zo ervaren.” De gemeente Dordrecht hoopt dat studenten hier dusdanig hun draai vinden, dat ze blijven. “We willen dat studenten wat te doen hebben in de stad en een leven kunnen opbouwen. Dus niet alleen studeren, maar ook wonen en dus blijven. Een stad zonder studenten slaapt, jullie brengen nieuwe kennis en innovatie. We zijn heel blij met jullie komst!”

 

Dordtse Introductiedag 3

 

Na het officiële programma van de introductiedag kregen de studenten een lunchpakket en zijn ze de stad in gegaan. Ook kregen ze een tegoedbon voor poffertjes van Visser’s of een drankje bij Luca. Het was een geslaagde dag, en gaf, na rustige Covid jaren, een levendige impuls aan de stad. Op naar Dordrecht als echte studentenstad!

 

Door blijven lezen