Programma hoger onderwijs drechtsteden is op weg naar...

Wie?

Dordrecht Academy komt voort uit het Programma Hoger Onderwijs Drechtsteden. Het wordt een samenwerkingsverband van Hogeschool Rotterdam, Christelijke Hogeschool Ede, Hogeschool InHolland, Avans Hogeschool, ROC Da Vinci College, werkgevers en gemeente DordrechtLees meer

WAT?

De samenwerkende scholen hebben een intentieovereenkomst waarin zij hebben vastgelegd dat zij samen nieuw hoger onderwijs in Dordrecht gaan realiseren: Dordrecht Academy. Zowel door middel van tweejarige hbo-opleidingen (Associate degrees) als door intensieve samenwerkingsmogelijkheden met werkgevers. Dordrecht Academy komt in een nieuw gebouw op Campus Leerpark.

Lees meer

Waarom?

De Drechtsteden hebben samen 300.000 inwoners. Het bedrijfsleven is gespecialiseerd en heeft een toenemende behoefte aan hoger geschoold personeel. Terwijl jongeren voor het volgen van hoger onderwijs de regio uit moeten trekken. Hoger Onderwijs is hierin een belangrijke verbindende schakel.
Lees meer

MEEDOEN?

Dordrecht Academy speelt in op trends en ontwikelingen in het werkveld en de omgeving. Om te weten welke van deze trends en ontwikkelingen moeten worden vertaald richting ons onderwijs maken we samen met de werkgevers Human Capital Agenda's. Doet u ook mee?
Lees meer

NIEUWS

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Werkveld komt weer bijeen voor innovatietafels

Tijdens een nieuwe ronde innovatietafels wordt bij het werkveld gecheckt of we de eerdere input die we hebben gekregen op de juiste manier hebben ingezet, presenteren we onze ontwikkelingen tot nu toe, en wordt verder in kaart gebracht hoe samen met het bedrijfsleven gestalte gegeven kan worden aan de invulling van hoger onderwijs. Meedoen en aanmelden kan altijd, de data voor de innovatietafels zijn:


- Dinsdag 21 januari | 17.00 uur - 19.30 uur | Zorg en Welzijn

- Donderdag 23 januari | 17.00 uur - 19.30 uur | Logistieke sector

- Donderdag 6 februari | 17.00 uur - 19.30 uur | Maak & Serviceindustrie

- Dinsdag 11 februari | 17.00 uur - 19.00 uur | Onderwijs


Dit overzicht kan nog worden aangevuld met andere innovatietafels. Heeft u interesse om deel te nemen aan een van deze innovatietafels? Aanmelden en meer info kan via Nadine Kwakernaar, ondersteuner van het Programma Hoger Onderwijs Drechtsteden, via n.kwakernaak@dordrecht.nl.