Wie?

Hoger Onderwijs Drechtsteden is een gezamenlijk initiatief van Gemeente Dordrecht, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland, Avans Hogeschool, Christelijke Hogeschool Ede, Da Vinci en HBO Drechtsteden.


Lees meer

WAT?

Dit programma brengt in kaart of wat er nodig is om een passend aanbod aan Associate degree (2 jaar hbo) opleidingen aan te bieden in de Drechtsteden, en welke innovatieve samenwerkingsmogelijkheden met regionale bedrijven en bachelorstudenten in te richten zijn.

Lees meer

Waarom?

De Drechtsteden hebben samen 300.000 inwoners. Het bedrijfsleven is gespecialiseerd en heeft een toenemende behoefte aan hoger geschoold personeel. Om bedrijven én de Drechtstedenaars samen te laten groeien is er Hoger Onderwijs nodig in de regio.


Lees meer

MEEDOEN?

Om te weten welke opleidingen er nodig zijn in de Drechtsteden zoeken we actief contact met bedrijven en Drechtstedenaars. Heb jij ideeën? Of wil je met ons meedenken? Laat het ons dan weten. Jij kunt direct bijdragen aan Hoger Onderwijs in de Drechtsteden.


Lees meer

NIEUWS

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Rondetafelsessies in oktober

Met het programma Hoger Onderwijs Drechtsteden wordt hard gewerkt aan het realiseren van hoger onderwijs in- en voor de Drechtsteden. Dit moet leiden tot een businessplan voor zo’n acht tot tien opleidingen. Behoeften van bedrijven en werkgevers worden hierin meegenomen. Onder leiding van programmadirecteur Erwin van Braam worden daarom sectorgesprekken gevoerd. Iedere werkgever of ondernemer met een visie op de aankomende branche- of opleidingsontwikkelingen kan deelnemen. Op die manier kunnen we onderwijs realiseren dat zich echt toespitst op de Drechtstedenregio. Innovatief en onderscheidend!

Wilt u met ons meedenken? Dan kunt u deelnemen aan een van de volgende sessies:

  • 7 oktober: onderwijs sector
  • 14 oktober, voor de maak- en service industrie
  • 17 oktober, voor de logistieke sector
  • 28 oktober, voor zakelijke dienstverleners
  • 31 oktober, techniek en bouw

Aanmelden of eventueel meer informatie aanvragen kan via Nadine Kwakernaak, via Nadine.Kwakernaak@hogeronderwijsdrechtsteden.nl.