Programma hoger onderwijs drechtsteden is op weg naar...

Wie?

Dordrecht Academy komt voort uit het Programma Hoger Onderwijs Drechtsteden. Het wordt een samenwerkingsverband van Hogeschool Rotterdam, Christelijke Hogeschool Ede, Hogeschool InHolland, Avans Hogeschool, ROC Da Vinci College, werkgevers en gemeente DordrechtLees meer

WAT?

De samenwerkende scholen hebben een intentieovereenkomst waarin zij hebben vastgelegd dat zij samen nieuw hoger onderwijs in Dordrecht gaan realiseren: Dordrecht Academy. Zowel door middel van tweejarige hbo-opleidingen (Associate degrees) als door intensieve samenwerkingsmogelijkheden met werkgevers. Dordrecht Academy komt in een nieuw gebouw op Campus Leerpark.

Lees meer

Waarom?

De Drechtsteden hebben samen 300.000 inwoners. Het bedrijfsleven is gespecialiseerd en heeft een toenemende behoefte aan hoger geschoold personeel. Terwijl jongeren voor het volgen van hoger onderwijs de regio uit moeten trekken. Hoger Onderwijs is hierin een belangrijke verbindende schakel.
Lees meer

MEEDOEN?

Dordrecht Academy speelt in op trends en ontwikelingen in het werkveld en de omgeving. Om te weten welke van deze trends en ontwikkelingen moeten worden vertaald richting ons onderwijs maken we samen met de werkgevers Human Capital Agenda's. Doet u ook mee?
Lees meer

NIEUWS

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Rondetafelsessies in oktober

Met het programma Hoger Onderwijs Drechtsteden wordt hard gewerkt aan het realiseren van hoger onderwijs in- en voor de Drechtsteden. Dit moet leiden tot een businessplan voor zo’n acht tot tien opleidingen. Behoeften van bedrijven en werkgevers worden hierin meegenomen. Onder leiding van programmadirecteur Erwin van Braam worden daarom sectorgesprekken gevoerd. Iedere werkgever of ondernemer met een visie op de aankomende branche- of opleidingsontwikkelingen kan deelnemen. Op die manier kunnen we onderwijs realiseren dat zich echt toespitst op de Drechtstedenregio. Innovatief en onderscheidend!

Wilt u met ons meedenken? Dan kunt u deelnemen aan een van de volgende sessies:

  • 7 oktober: onderwijs sector
  • 14 oktober, voor de maak- en service industrie
  • 17 oktober, voor de logistieke sector
  • 28 oktober, voor zakelijke dienstverleners
  • 31 oktober, techniek en bouw

Aanmelden of eventueel meer informatie aanvragen kan via Nadine Kwakernaak, via Nadine.Kwakernaak@hogeronderwijsdrechtsteden.nl.