Wie?

Hoger Onderwijs Drechtsteden is een gezamenlijk initiatief van Gemeente Dordrecht, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland, Avans Hogeschool, Christelijke Hogeschool Ede, Da Vinci en HBO Drechtsteden.


Lees meer

WAT?

Dit programma brengt in kaart of wat er nodig is om een passend aanbod aan Associate degree (2 jaar hbo) opleidingen aan te bieden in de Drechtsteden, en welke innovatieve samenwerkingsmogelijkheden met regionale bedrijven en bachelorstudenten in te richten zijn.

Lees meer

Waarom?

De Drechtsteden hebben samen 300.000 inwoners. Het bedrijfsleven is gespecialiseerd en heeft een toenemende behoefte aan hoger geschoold personeel. Om bedrijven én de Drechtstedenaars samen te laten groeien is er Hoger Onderwijs nodig in de regio.


Lees meer

MEEDOEN?

Om te weten welke opleidingen er nodig zijn in de Drechtsteden zoeken we actief contact met bedrijven en Drechtstedenaars. Heb jij ideeën? Of wil je met ons meedenken? Laat het ons dan weten. Jij kunt direct bijdragen aan Hoger Onderwijs in de Drechtsteden.


Lees meer

NIEUWS

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Werkgevers zorg en welzijn enthousiast over Dordts plan hoger onderwijs

De invloed van ICT en technologie op het werk in zorg en welzijn vraagt in toenemende mate een andere basis in het opleiden van zorgwerknemers. Die basis wordt nu door alle partijen gezamenlijk gelegd. De werkgevers spraken deze steun uit tijdens een speciale gespreksronde met zorgwerkgevers

Erwin van Braam, programmadirecteur van het Programma Hoger Onderwijs Drechtsteden, vindt deze toezegging vanuit de zorg een mijlpaal: ‘Dat de werkgevers willen meewerken aan de vorming van tweejarige hbo Associate degree opleidingen en aan innovatieve onderzoeks- en stageprojecten voor bachelorstudenten, is een belangrijke stap richting stevig hoger onderwijs in de Drechtsteden. Het onderstreept nog eens dat de behoefte in de Drechtsteden aan op de regio toegesneden hoger onderwijs groot is, maar ook dat werkgevers zien dat je goed onderwijs samen maakt.’

De komende maanden worden in meerdere sectoren dergelijke gespreksrondes georganiseerd, naast de reeds separaat lopende gesprekken. Zo zal er ook intensief gesproken worden met werkgevers uit de bouwsector, zakelijke dienstverlening, onderwijs en techniek. ‘Steun van werkgevers is essentieel voor het kunnen slagen van hoger onderwijs in de Drechtsteden’, aldus Van Braam.