Meer regionale groei en innovatie


door een stevig aanbod van praktisch, op de regio toegesneden hoger onderwijs. Dat is wat het Programma Hoger Onderwijs Drechtsteden (PHOD), een samenwerking tussen overheid, onderwijs en werkgevers, wil bereiken.  

PHOD is grondlegger en initiator van Dordrecht Academy en Career Boost

Het gaat gebeuren!

Op dinsdag 15 juni zijn de samenwerkingsovereenkomsten voor Dordrecht Academy en Career Boost getekend! Meer hoger onderwijs in de Drechtsteden is daarmee een feit! Op deze website lees je alles over onze initiatieven.


Over

PHOD

Het unieke samenwerkingsverband Programma Hoger Onderwijs Drechtsteden wil meer hoger onderwijs in de regio realiseren. Om zo het tekort aan hoger opgeleiden in de Drechtsteden te bestrijden en het innoverend vermogen van bedrijven te vergroten.

Dordrecht Academy

Dordrecht Academy is de opleider van vakkundig, hbo-geschoold personeel in de Drechtsteden. Hier kunnen werknemers (in deeltijd) en straks ook mbo’ers en havisten (in voltijd) tweejarige Ad-opleidingen volgen, die perfect aansluiten op de regionale arbeidsmarkt en de beroepen van de toekomst.

Career

Boost

Career Boost is de aanjager van nieuwe samenwerkingen en innovaties in de Drechtsteden. Met haar netwerk van werkgevers, onderwijsexperts, jonge professionals en studenten organiseert zij kortlopende onderwijsactiviteiten rondom innovatie.


Dordrecht Studentenstad

RTV Rijnmond maakte een reportage over de toekomst van Dordrecht als studentenstad, de impact daarvan op het bedrijfsleven en de kansen die dat biedt aan jongeren in de regio.

NIEUWS

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tientallen stageplaatsen aangeboden op online stagemarkt

Tien bedrijven en tientallen studenten kwamen dinsdag 9 juni digitaal bij elkaar op de online stagemarkt van Programma Hoger Onderwijs Drechtsteden (PHOD). Allemaal met hetzelfde doel: het vinden van een topmatch. Studenten op zoek naar een uitdagende stageplaats bij interessante werkgevers uit de Drechtsteden, en het bedrijfsleven op zoek naar waardevolle talenten voor de toekomst.

Lees meer

Online stagemarkt

Bedrijven in de Drechtsteden zijn op zoek naar stagiaires! Om bedrijven juist in deze tijden van aanpassing te kunnen helpen in die zoektocht organiseert het Programma Hoger Onderwijs Drechtsteden een online stagemarkt. Tijdens deze Pilot maken studenten kennis met een aantal prachtige bedrijven uit de Drechtsteden. Bedrijven maken tijdens deze stagemarkt kennis met het talent van morgen. En wie weet ontstaat daar een droommatch!

Lees meer

Op weg naar Dordrecht Academy

Hogeschool Rotterdam, Christelijke Hogeschool Ede, Hogeschool InHolland, Avans Hogeschool, ROC Da Vinci College, werkgevers en gemeente Dordrecht hebben een belangrijke stap gezet op weg naar meer hoger onderwijs in Dordrecht. Op donderdag 6 februari 2020 ondertekenden zij de intentieovereenkomst waarin zij hebben vastgelegd dat zij samen nieuw hoger onderwijs in Dordrecht gaan realiseren: Dordrecht Academy. Dordrecht Academy komt in een nieuw gebouw op Campus Leerpark.

Lees meer

Werkveld komt weer bijeen voor innovatietafels

De innovatietafels van oktober en november 2019 krijgen een vervolg.

Lees meer

Rondetafelsessies in oktober

In oktober gaat het Programma Hoger Onderwijs Drechtsteden intensief verder met het verkennen van de trends en daaruit voortvloeiende scholingsbehoefte in diverse sectoren. Ook u kunt daarin bijdragen!

Lees meer